Video: 5 ideer til marketing automation-flows

Marketing automation er et fantastisk redskab til at hjælpe dine kunder – uden at løfte en finger. Her er fem forslag til e-mail-serier, du kan sætte op i dag.

Har du lyst til at læne dig tilbage og se pengene rulle ind uden du behøver løfte en finger? Så lad dig inspirere af disse automation-flows.

Du hører det sikkert hele tiden – marketing automation er den hellige gral. Og vi er altså ret enige. Marketing automation er et uundværligt redskab i kommunikationsværktøjskassen. Metoden gør dig nemlig i stand til at udarbejde content én gang og derefter lade det arbejde for dig 24/7.

Ideer til marketing automation-flows

Du kan arbejde mere eller mindre avanceret med marketing automation. Målrettede serier af mails kan automatisk sendes af sted til særligt udvalgte leads baseret på deres adfærd på dit site. Men du kan også starte i det små. E-mail marketing-udbyderen Campaign Monitor giver her fem gode ideer til, hvordan du kommer i gang med marketing automation:

1. Konverter til kunder med en velkomst-serie

Hvis du laver nyhedsbreve og endnu ikke har aktiveret en ordentlig, content-orienteret velkomst-serie, der udnytter den interesse, dine abonnenter har i det øjeblik, de signer up, så kan du godt komme i gang. Nu.

 

 

 

2. Beløn dine VIP-kunder (eller -leads)

Når dine kunder har købt for et vist beløb, eller dine leads har udvist en særlig interesse (målt på deres online-adfærd på dit site), kan det godt betale sig at sætte dem på en særlig mailing-liste med eksklusive tilbud.

 

 

 

 

3. Hold dine kunder/leads varme med databaserede remindere

Ved at udnytte den viden du har om dine kunder/leads, kan du sende særligt relevante mails, der fx kan booste mersalg/opsalg.

 

 

 

4. Ønsk dine leads/kunder tillykke med fødselsdagen

Det er måske lidt cheasy, men hvis du har opsnappet dine kunders/leads’ fødselsdag, kan du lige så godt udnytte den viden til at sende et særligt (automatiseret) fødselsdagstilbud.

 

 

 

5. Gen-aktiver frafaldne kunder

Det er cirka fem gange så dyrt at skaffe en ny kunde, som det er at (gen)sælge til en eksisterende/tidligere, inaktiv, kunde. Just sayin’.

 

 

 

Opsamling: Ovenstående video-tips om marketing automation er leveret af Campaign Monitor, der leverer en af markedets bedste stand-alone e-mail marketing-værktøj. Hvis du allerede er bruger af Campaign Monitor, skal du sådan set bare trykke på “Automation”-tab’en for at komme i gang. 

 

Læs mere om inbound marketing:

Hvad er inbound marketing

B2B-virksomhedens værktøjskasse: Sæt content marketing i system, og få styr på dine leads

Fem afgørende områder, hvor inbound marketing styrker din forretning

Fem tips til at konvertere dit bedste indhold til varme leads

Tjekliste: er inbound marketing relevant for din virksomhed?

 

Hvis du endnu ikke er med i klubben af glade CM-brugere, kan vi hurtigt hjælpe dig i gang. Giv os et kald på 86 19 72 15 eller skriv til Casper, hvis du vil vide mere om marketing automation.

 

Kom i gang med inbound marketing

Hent e-bogen om inbound marketing og få en introduktion til både inbound marketing og automatisering.

Hent e-bogen om inbound marketing lige her