Tool-tips: 3 video-værktøjer til kommunikatøren

Mangler du værktøjer, der kan assistere dig i din videoproduktion eller løfte dit video-game op på et helt nyt niveau? Vi har samlet tre video-tools, der får kommunikatøren til at juble.

Video behøver ikke være dyrt, poleret og enormt tidskrævende. Faktisk har autentiske og personlige videoer i høj grad en eksistensberettigelse på blandt andet sociale medier, i salgsarbejdet og som en del af din kundeservice. Derfor har vi samlet tre video-tools, du bør tjekke ud.

Kapwing: Videoproducentens multitool til simpel videoredigering til SoMe

Kapwing kan stort set alt, du får brug for inden for basis videoredigering til sociale medier. Værktøjet er især velegnet til at redigere korte talking head-videoer, der hurtigt skal ud over rampen. I Kapwing kan du nemlig nemt og hurtigt tilføje tekst, lyd, ikoner, billeder, baggrunde og placeholdere. Du kan selvfølgelig også trimme dine klip, tilføje flere klip og justere din video fra f.eks. bredformat (16:9) til højformat (9:16) – og det er alt sammen i Kapwing Studio, som blot er ét ud af 20 tools i Kapwing.

Kapwings 20 tools til videoredigering
Kapwing har 20 tools, der gør det nemt at redigere video

En håndfuld af funktionerne ligger allerede i Kapwing Studio, men de findes også som enkeltstående tools.

Tre af de mest anvendelige, enkeltstående tools, der gør Kapwing super velegnet for kommunikatører, som gerne (hurtigt) vil uploade mere videoindhold til deres sociale medier er:

  • Værktøjet, der kan trimme eksisterende videoer
  • Værktøjet, der kan ændre formatet fra bredt til højt eller firkantet
  • Værktøjet, der kan tilføje undertekster.

Hvornår er det smart at bruge Kapwing?
Skal du lave simple videoer bestående af få klip, lidt tekst og musik, er Kapwing et smart værktøj. Det er også et godt værktøj, hvis du blot skal optimere dine allerede eksisterende videoer til SoMe.

Omvendt skal du holde dig væk fra at redigere store videoprojekter i Kapwing – først og fremmest fordi videoredigeringen foregår i browseren, hvilket kan gøre redigeringsprocessen til en langsom omgang. Dernæst fordi du har markant færre redigeringsmuligheder og mindre kontrol over dit videoprojekt end i f.eks. Premiere Pro eller Final Cut.

Pris:
Kapwing har både et gratis abonnement og et betalt premium abonnement. Det koster 20 dollars om måneden at opgradere til premium. Forskellen er, at du med det betalte abonnement undgår vandmærker på premium tools og kan lave et ubegrænset antal videoer. Desuden kan du eksportere dine videoer hurtigere.

Bonjoro: Personlige videoer lige i indbakken

Er der noget, der sparker røv i 2019, er det personlige videohilsner. I en verden, hvor automatiserede e-mail-flows spytter den ene mere eller mindre generiske mail ud efter den anden, er personlige videoer i mails blevet et hit.

Med Bonjoro er det muligt at lave personlige videohilsner uden bøvlet ved at redigere, eksportere og distribuere. Du skal blot optage en videohilsen med din telefon på bedste selfie-manér og trykke upload. Herefter bliver din video sendt i en allerede præ-defineret, personlig mail, som indgår i et flow, du også har sat op på forhånd. Hele herligheden foregår ved, at Bonjoro snakker sammen med dit CRM-system, dit e-mail-system, din Slack-konto eller noget helt fjerde, femte eller sjette. Bonjoro kan nemlig snakke sammen med et hav af andre tools gennem Zapier.

Bonjoro

Du kan binde Bonjoro sammen med et hav af andre værktøjer

Hvornår er det smart at sende personlige videohilsner?
Forestil dig, at dine kunder får en personlig videohilsen, når de tilmelder sig dit nyhedsbrev, køber dit produkt eller tilmelder sig din workshop. Ville du ikke være mere tilbøjelig til at slå lyttelapperne ud og se en personlig videohilsen end en mail? Det ville jeg.

Selvfølgelig er det nemmere at udsende en personlig, tekstbaseret mail end at optage en video, hver gang nogen køber dit produkt. Omvendt viser det også overskud, og at du har gjort en ekstra indsats for at skabe en solid, personlig relation til din nye kunde. For vi ved jo godt – i hvert fald os inden for kommunikationsfaget – at alle de der ”personlige” automatiserede mails blot er lavet ved at indsætte et first name-tag

Jeg siger ikke, du skal stoppe med at lave personlige mails – overhovedet ikke. Jeg siger blot, at hvis du tilføjer personlige videohilsner til dine automatiserede e-mails-flows, smider du en ekstra dimension af personlighed i puljen. Din modtager får lov til at se menneskerne bag virksomheden eller organisationen,
og det skaber tillid.

Bonjoro_Vis menneske bag virksomheden med videohilsnerBonjoros videoafspiller består af både en video, en chat-besked og en CTA

Er Bonjoro noget for mig?
Selvom Bonjoro er drønsmart, skal du overveje, om værktøjet giver mening at bruge energi på for netop din forretning. Det giver eksempelvis ikke mening at bruge Bonjoro, hvis du har flere hundrede, der tilmelder sig dit nyhedsbrev eller køber dit produkt om ugen. Så kommer du ikke til at lave andet i løbet af dagen end at optage selfie-videoer. Det giver omvendt super god mening, hvis du har 10-20 tilmeldinger eller køb om ugen.

Pris:
Et månedligt abonnement koster 25 dollars. Du får de første 14 dage gratis, når du opretter en konto. Efter 14 dage bliver du nedgraderet til gratis-versionen, hvor du også mister nogle af de features, den betalte version tilbyder – eksempelvis muligheden for at lave flere automations. Du kan sammenligne abonnementerne her.

Vidyard GoVideo eller Loom: Skærmoptagelser med et personligt touch 

GoVideo og Loom er begge værktøjer, der optager dig, din stemme og din skærm gennem din computers indbyggede webcam og mikrofon. Og det er der jo i og for sig ikke noget revolutionerende i. Det smarte ligger i, at det nu er blevet nemt at optage og derefter dele optagelserne med andre – i et og samme workflow. Både GoVideo og Loom uploader og hoster nemlig din video automatisk, når du er færdig med at optage. Herefter kan du dele et link med dine modtagere. Det er altså blevet nemt at lave én-til-én video-kommunikation mellem dig og dine (potentielle)kunder.

Se videoen, hvor jeg med Loom demonstrerer (efter bedste pædagogiske evne), hvad Kapwing kan:

HubSpot Video

Vidyard GoVideo vs. Loom
Begge værktøjer kan som udgangspunkt stort set det samme. Du installerer værktøjerne som en Chrome extension, opretter en konto og så er du ellers klar til at optage.

 

Loom adskiller sig dog lidt fra GoVideo ved,  at du har mulighed for at trimme din video samt downloade en desktop-version af programmet. Hvis du opgraderer fra den gratis version, kan du blandt andet tilføje call to actions, thumbnails samt optage i HD.

Videooptager_Værktøj

Videooptager_Værktøj 2

 

 

 

 

 

 


Med GoVideo og Loom som chrome extension, kan du nemt lave skærmoptagelser

Hvornår giver det mening at bruge GoVideo eller Loom?
Skærmoptagelser bliver ofte brugt til at forklare, hvordan man gør noget: Sådan anmelder du en forsikringsskade, sådan opsiger du et abonnement, sådan søger du tilskud.

Denne type skærmoptagelse er typisk generisk og henvender sig derfor også til mange andre, der er i samme båd som dig. GoVideo og Loom er ikke til for at erstatte denne type video. Værktøjerne skal i stedet betragtes som et supplement til alt det, du allerede gør i dag.

En personlig skærmoptagelse kan supplere:

  • Tilbud
  • Gennemgangen af et nyt produkt
  • Onboarding af en ny kunde
  • Onboarding af en ny medarbejder
  • Support/kundeservice-afdelingen
  • Din feedback på opgaver
  • Og meget, meget mere.

Loom_gratis video software

Du kan trimme, gennemse, dele og downloade din video direkte fra Loom

Eksempel:
Faktisk kan værktøjerne også være med til at erstatte korte møder, hvis agendaen alligevel blot er at give feedback på en tekst, en video eller lignende.

Lad os sige at jeres salgsafdeling laver et tilbud til en potentiel kunde. Tilbuddet er proppet med gode pointer og information, som det er vigtigt, at den potentielle kunde forstår, for at tilbuddet giver mening.

Her kan I bruge GoVideo eller Loom til at lave et personligt salgspitch, der supplerer jeres tilbud med en forklaring af de vigtigste pointer og jeres løsning.

Dermed sikrer I, at den potentielle kunde forstår jeres tilbud, og I skaber samtidig tillid ved at sætte ansigt på, hvem I er.

Pris:
GoVideo: Gratis

Loom: Gratis med mulighed for at opgradere til Loom Pro for 10 dollars om måneden.

Sådan. Det var tre video-værktøjer, der kan gøre hverdagen som kommunikatør nemmere og mere visuel.Har du spørgsmål om ovenstående, eller vil du høre mere om video, er du velkommen til at tage fat i mig på simon@publico.dk.

Hent din gratis skabelon
Manus-skabelon til videoproduktion

Sæt din videooptagelse i system, og skab overblik med denne simple manus-skabelon.

Hent din skabelon

Manusskabelon-1