Sådan skaber din video værdi på dine kanaler

Video kan øge klikraten i dit nyhedsbrev, drive trafik til dit website og øge virksomhedens troværdighed.

Få inspiration til, hvor og hvordan du kan distribuere din video, så den skaber værdi for din målgruppe og for dig.

Din video har kostet blod sved og tårer (og sikkert også knaster), så den skal selvfølgelig ikke bare gemmes væk på en YouTube-kanal uden følgere eller en tilfældig underside på dit website. Den skal ud og arbejde for dig.

Din video skal have et hjem

Først og fremmest skal du have et sted at hoste din video – altså et sted at opbevare den, hvor den er tilgængelig for dit publikum. Måske tillader jeres it-setup, at I selv kan hoste video på egen server, men faktisk er det en bedre ide at benytte en af de mange online videotjenester. De mest kendte, Vimeo og YouTube, har nemlig begge kæmpestore netværk af brugere, der potentielt gør dit publikum enormt. Med begge tjenester kan du nemt få en indlejringskode, så du kan afspille videoen på dit website og dermed ikke sende dit publikum lige i armene på YouTubes inferno af selvovervurderede curlingbørn og katteelskere. Især YouTube giver dig også betydelige fordele i forhold til søgemaskineoptimering. Det kan du læse mere om her: Youtube eller Vimeo - hvor skal din video bo?

 Youtube eller Vimeo


Øg klikraten i dit nyhedsbrev

Udover et sted at lægge videoerne skal du også tænke i distributionsmuligheder. Video er for eksempel oplagt som element i nyhedsbreve, hvor det kan øge klikraten betragteligt. Et billede med den velkendte play-knap over virker som en magnet for pegefingeren eller musemarkøren. Outlook og flere andre mailklienter kan ikke vise video direkte i e-mailen, så her må du benytte et billede (fx et skærmdump fra din video) til at linke til din video på dit website.

 video-i-nyhedsbrev.png


Udnyt sociale mediers virale natur

Sociale medier er også effektive distributionskanaler. Video i Facebook- eller LinkedIn-feedet har samme magnetiske effekt som i nyhedsbreve. Her viser du selvfølgelig din video til dit eget netværk – dine følgere. Men effektiviteten ved sociale medier består ikke mindst i det virale potentiale. Et like på LinkedIn gør pludselig din video synlig for likerens netværk. Og et like fra en i likerens netværk gør igen din video synlig for… Du har vist fanget pointen. Du kan endda hjælpe den virale effekt lidt på vej ved at promovere (kaste lidt $ efter) dine opslag til målgrupper, du selv definerer.

At video er kommet for at blive, understreges også af, at både Facebook og LinkedIn konstant arbejder for at gøre deling af video nemmere og mere synligt. LinkedIn har for nyligt gjort det muligt at uploade din video direkte til platformen (tidligere kunne man kun linke til sin video fx på YouTube). Samme funktion har Facebook længe haft, og det er efterhånden en kendt sag, at Facebook favoriserer videoindhold, når mediet vælger, hvad dine følgere skal se i deres feed. 

Videocover på Facebook

Som led i samme video-favorisering tilføjede Facebook tidligere i år muligheden for at benytte video som cover-foto på virksomheders Facebook-side. Der er endnu ikke ret mange, der benytter sig af cover-video, så her har du mulighed for at ligne en first mover.publicofb.gif

Når du har produceret en længere video, kan det også være oplagt at klippe små sociale medie-venlige bidder af den. Især Facebook egner sig ikke til lange, krævende videoer.

Husk undertekster

Husk også, at brugerne sjældent aktiverer lyden på Facebook-videoer, så du bør tekste dine små sociale medie-klip. Brug virksomhedens sociale platforme som distributionskanaler til disse og link ind til virksomhedens hjemmeside. Det er hér, klikraterne giver reel værdi for dig (særligt hvis alt indhold på hjemmesiden er sat i system med optimal leadgenerering for øje – sort snak? Så læs med her).

Summa summarum, så er der masser af muligheder for at få det optimale ud af dine videoer – det handler netop om at se muligheder, ikke begrænsninger.

Er du klar til at gå i gang med at producere video?

Tag vores test, og se, om du er klar til at kaste dig ud i videoproduktionen, eller om du lige skal have styr på nogle ting inden.

TEST: Er du klar til video