Instagram: Sådan kommer du i gang med at annoncere i fem simple trin

Det kan for nogle virke uoverskueligt eller måske endda intimiderende at skulle udvide sin digitale indsats på Instagram og kaste sig ud i annoncering. For ”hvordan…” og ”hvorfor…” og ”hvor meget…”. Og. Og. Og. Ja, spørgsmålene kan være mange. Her får du, ud fra devisen ”Test small. Learn BIG” derfor fem simple trin til at komme i gang med at annoncere på Instagram.

There is no such thing as a free lunch, ved du nok. Og det gælder I særdeleshed for virksomheders brug af de sociale medier. Det er Facebook, der ejer Instagram, og præcis som på moderplatformen så er man som virksomhed nødt til at betale ved kasse 1, hvis man vil gøre sig håb om opmærksomhed på Instagram.

Den gode nyhed er, at det ikke er specielt dyrt, og du kan med fordel begynde i det små med et helt lavt budget, som ikke tiltrækker unødig opmærksomhed fra økonomiafdelingen. En god måde at komme i gang med annonceringen på Instagram kan derfor være at gøre brug af en testkampagne, hvor du ud fra devisen ”Test small. Learn big” indsamler indsigter ved hjælp af et mindre testbudget.

Et hurtigt tip til din testkampagne: Benyt en klar call to action – altså opfordring til handling – som for eksempel besøg til en specifik side eller sign up til et nyhedsbrev eller lignende. På den måde kan du med din testkampagne skabe en konvertering, som du med dine øvrige kanaler kan bruge til at hjælpe din nye potentielle kunde længere ned i salgstragten.

Og mindst lige så vigtigt – du kan nemmere måle den direkte effekt af din test.

Test small. Learn BIG

Det kan være en god idé at lægge ud med et mindre testbudget, før det tunge skyts rulles ind (læs: den større kampagne søsættes) - især hvis du er ny i annoncegamet og er i gang med at opbygge erfaring og fortrolighed med både format og platform. Med en sådan test kan du få et praj om, hvad dig og din virksomhed kan forvente af en fuldvoksen kampagne:

  • Du vil etablere performance-benchmarks til fremtidig brug
  • Du vil få en indikation af, om indsatsen virkelig er investeringen værd
  • Du vil etablere proof of concept.

En mindre testkampagne kan altså være med til at skabe en forståelse omkring kampagnen og kanalen internt i virksomheden – især hos de øverste ledelseslag, hvor tal og estimater er i høj kurs. Læs også vores blogindlæg om at tale salg’sk. Så start i det små, og lad indsigterne herfra informere den større kampagne.


Her får du fem simple trin til din testkampagne, så du kan komme i gang med at annoncere på Instagram:

1: Vælg én målsætning

En kampagne kan have flere målsætninger, men til din test og lær-kampagne bør du fokusere på ét mål og gerne et, som har en reel indflydelse på din virksomhed. Det vil oftest være ”køb”, men det kan for eksempel også være at generere nye e-mail-leads. Det er helt op til dig. Når du skal formulere målet, kan du med fordel læse denne artikel om at sætte smarte mål.

2: Budget. Frem med knasterne

Når målet er på plads, skal Dankortet frem. Det er nemlig blevet tid til at vurdere, hvor meget budget du vil kaste efter din testkampagne. For målsætninger såsom eksponeringer, videovisninger og link-kliks, der placerer sig i øverste og midterste del af salgstragten, så fungerer de fleste budgetter faktisk, men hvis du gerne vil generere solide data at arbejde ud fra senere hen, bør du investere lidt i din testfase.

Du kan eksempelvis lægge ud med et annonce-spend på 500-700 DKK over et par dage. Det burde kunne give dig nok data-guf til at vurdere, om dine kreativer er stærke nok, om placeringen af annoncerne fungerer, og om din målgruppe tager godt imod budskabet.

En tommelfingerregel er, at hvis du går efter målsætninger i den nederste del af salgstragten, så bør annoncebudgettet være højere og din testperiode længere. Det skyldes, at app-downloads eller køb er sværere at opnå, og at købsrejsen for sådanne konverteringer typisk er længere.

3: De to P’er: Platform og Placering

Når du annoncerer på Instagram, er der mulighed for simultant at annoncere på Facebook. Styrken ved dette setup og kanal-søsterskab er, at annoncemodulet optimerer dit annoncebudget mod den platform og annonceplacering, der performer bedst – og det sker altså helt automatisk.

Dette kræver dog i praksis, at du ”kører” din annoncering via Annonceadministrator i Facebooks Business Manager. Og anbefalingen herfra er soleklar – opret en Business Manager, og lad dette være din annoncehub fremadrettet. Det giver dig nemlig et par fordele:

1: Du får, som nævnt ovenfor, flere valgmuligheder i forhold til annoncens placering.

 

2: Du får flere segmenteringsmuligheder (se også trin 4).

 

3: Du får udvidede muligheder i forhold til annonceformat og hele det kreative univers – du behøver for eksempel ikke at sponsorere opslag, som allerede ligger på din Instagram-profil. Du kan nemlig lave såkaldte dark posts.

 

4: Du får et annoncemodul, hvor du har muligheden for at strukturere og samle dine annonceindsatser. Det er altså her, du får (og bevarer) dit overblik!

 

Hvis det lyder lidt for high-tech og avanceret til din smag, så kan du også vælge at annoncere direkte fra din Instagram-profil. I praksis forlænger (booster) du blot rækkevidden på et af dine eksisterende Instagram-opslag. Men overvej lige det der med Business Manager igen!

Pssst. Hvis du mangler flere gode argumenter for enten den ene eller den anden model, kan du med fordel læse dette indlæg: Facebook-annoncering: Boost-knap eller Business Manager?.

4: Hvem skal eksponeres for dit budskab?

Der er tre typer af målgrupper på Instagram (hvis du vel at mærke annoncerer via Business Manager), og i din testkampagne bør du bruge i hvert fald to af dem, så du opbygger en forståelse for, hvordan din kampagne og dit budskab bliver modtaget.

De tre målgruppe-typer er:

1: Brugerdefinerede målgrupper. Denne gruppe dækker over e-maillister, hjemmesidebesøgende og folk, som har interageret med din profil og dine annoncer tidligere. Den her gruppe af mennesker kender dig altså i forvejen, og budskabet til dem bør skræddersyes derefter. Obs. Det er kun muligt at oprette en målgruppe med hjemmesidebesøgende (og deres lookalikes), hvis du har implementeret en pixel på din hjemmeside.

2: Lookalike-målgrupper. Denne gruppe kan du skabe ud fra ovenstående brugerdefinerede målgrupper. I praksis betyder det, at du opretter en målgruppe bestående af personer, der minder om eksempelvis dem, der har besøgt din virksomheds hjemmeside – og som derfor også må have en interesse i din virksomhed. Den her type af målgruppe er altså magisk. Jeg gentager lige. MAGISK.

3: Interessebaserede målgrupper. Denne målgruppe er skabt af folks data og aktivitet på det sociale medie: Hvad har de interageret med, hvem har de interageret med, hvor har de checket ind, og hvilken uddannelse, alder, civilstatus har de mv. Hvis du kender din målgruppe godt, så har du altså en unik målretningsmulighed lige her.

5: Det kreative hjørne

I testkampagnen kan du vælge at teste to kreativer af, altså to varianter af din annonce. Det kan enten være selve annonceformatet, du tester. Altså en videoannonce op i mod en karruselannonce. Eller det kan være to almindelige billedannoncer med forskellige tekster eller grafikker.

Hvis budgettet imidlertid er begrænset, kan du også ”nøjes” med at opsætte én annonce og i stedet teste forskellige CTA’er. Du bør dog kun teste én af de ovenstående parametre ad gangen, for ellers ved du ikke, hvilket af dem, som var udslagsgivende. Så hold det enkelt og overskueligt, så de indsigter, du tager med dig fra testkampagnen, rent faktisk kan bruges i det store billede.

Et produktionshack: Hvis du indtil videre har opereret med en organisk Instagram-indsats, men pønser på at gå i gang med at annoncere, kan du med fordel skæve lidt til, hvilke af dine Instagram-opslag der har performet godt organisk, når du skal i gang med at udvikle dit annoncemateriale. Ved at kigge på hvordan dine organiske opslag har performet, kan du nemlig få en indikation af, hvilke formater og formuleringer der ræsonnerer med din målgruppe – og hvilke der falder igennem.

Brug nu den viden til at producere en omgang killer-annoncer.

Læs i øvrige vores blogindlæg om at tracke din performance på Instagram.


Pssst
. I vores e-bog om Instagram finder du ligeledes et afsnit om annoncering på Instagram. Her gør vi brug af to tabeller: I tabel #1 kan du notere de elementer, som din testkampagne skal bestå af, og i tabel #2 kan du se et eksempel på, hvilken type af learnings du kan få fra en testkampagne samt et måde at notere disse learnings på. Hent e-bogen her.

Pssssst. Hvis du er hooked på det der med SoMe-annoncering, kan du også kaste dig over optagelsen af vores webinar om annoncering på Facebook. Her gennemgår vi nemlig de enkelte elementer, som en betalt indsats på Facebook består af. Se webinaret her.


Data lyver ikke, og ved at notere dig (og benytte) de indsigter, som en testkampagne giver, har du forhåbentligt et bedre udgangspunkt for din næste indsats samt en smule mere gut feel i forhold til at tage beslutninger om budgetstørrelse, annonceplacering, målgrupper og formulering af CTA’er fremover.

Du skal dog være varsom med at konkludere alt for meget på data fra en enkelt kampagne. Der kan jo være andre faktorer på spil som for eksempel sæsonbetonet adfærd fra din målgruppe, om du har annonceret hen over en weekend, om et Trump-tweet har hijacket mediebilledet osv. Dine dataindsigter er derfor først rigtig stærke, når du kan sammenligne over tid. Så gør det til en vane at måle på og notere alle dine Instagram-indsatser, sammenlign dem, og dan dig et billede af din målgruppe og din indsats.

Nu er du vist klar til at annoncere på Instagram. Skulle du alligevel ligge inde med et par spørgsmål eller have brug for assistance til at komme i gang, så hiv fat i vores digitale konsulent Signe.

Instagram-guide for B2B
Kom godt igang med Instagram

I vores e-bog Sådan bruger du Instagram til B2B-salg giver vi dig en udførlig guide til at komme i gang med din indsats på Instagram og til at få succes på kanalen.

Hent guiden her

Sådan bruger du Instagram til B2B-salg_forside