Gad vide, hvad Publico laver

Da det et par uger efter juleferien gik op for min klasse, at vi skulle i 9. klasse-erhvervspraktik her midt i marts, kom det som en stor overraskelse for os alle. Jeg begyndte allerede at stresse over det der.

Dina Birkmose har været i skole-praktik hos Publico. Her fortæller hun om sin oplevelse af arbejdet på et kommunikationsbureau. 

Da det et par uger efter juleferien gik op for min klasse, at vi skulle i 9. klasse-erhvervspraktik her midt i marts, kom det som en stor overraskelse for os alle. Jeg begyndte allerede at stresse over det der. 

Jeg gik i tænkeboks, men var meget i tvivl om, hvad det egentligt var jeg ville. Vi havde i november haft projektuge, hvilket jeg rigtigt godt kunne lide. Jeg tænkte derfor, at jeg gerne ville i praktik et sted, hvor de arbejder projektorienteret. Da min far kendte lidt til Publico, forslog han, at jeg skulle kigge på deres hjemmeside, og se om det var noget for mig.

På Publicos hjemmeside var der en del eksempler på cases, som de havde løst for forskellige kunder. Jeg synes, at de forskellige cases så ret spændende ud, og tænkte at det kunne være sjovt at prøve.

Selvom jeg havde været inde på hjemmesiden og kigge, var jeg stadigvæk meget i tvivl om, hvad jeg skulle forvente. Så jeg var meget spændt, da jeg skulle starte.

I løbet af ugen har jeg lavet en kombination af ”arbejd-selv“-opgaver, og så har jeg fået lov til at deltage i aktiviteter med nogle af medarbejderne.

De skriveopgaver jeg har fået har været udfordrende, men det har også været spændende at arbejde med dem.

Men det jeg synes har været mest interessant og spændende, har været de gange, jeg har været med ude ved virksomheder, som fx da jeg var med ude ved en workshop ved BORG. Det lærte mig rigtigt meget om, hvordan man arbejde med virksomhederne. Jeg har også været med ude at filme en film til skolemælk, hvor nogle 0.klassesbørn to og to skulle snakke om skolemælkens nye design. De to opgaver var meget forskellige, men jeg synes det var fedt at få indblik i de mange forskellige ting Publico laver.

Jeg har også været med ude på Journalisthøjskolen, hvor de studerende fik uddelt to forskellige opgaver, som de skulle arbejde med den næste uge. Jeg synes, det var ekstra sjovt, da det der blev fremlagt var nemmere at forstå, da de vidste lige så lidt om Publico, som jeg gjorde. Det var også spændende at se, hvilke opgaver man arbejder med, når man går på Journalisthøjskolen.

Jeg er blevet meget klogere på, hvad et kommunikationsbureau laver, og hvordan man arbejder, når man er ansat hos Publico. Det har overrasket mig, hvor mange opgaver de har, og hvor forskellige opgaverne er.

Det jeg synes har været bedst har været alle de gange, hvor jeg har fået lov til at være med til møder, og ude på eksterne opgaver sammen med Publicos medarbejdere.

Det at få mulighed for at få lov til at lytte og se, hvordan tingene forgår, har været rigtigt spændende.

Jeg synes alle hos Publico har været rigtigt åbne og imødekommende, og givet mig nogle gode oplevelser.