Facebook-annoncering: Boost-knap eller Business Manager?

Er du usikker på, om du skal booste dit Facebook-opslag via den blå promover-knap eller om du skal oprette din annonce via Annonceadministrator i Facebook Business Manager? Vi guider dig her igennem de to setups, du kan gøre brug af, når du annoncerer på Facebook.

Facebook er et utroligt frugtbart hav at fiske i – også hvis man fisker efter B2B – af den simple grund, at alle er der. Eller i hvert fald næsten alle. Det forholder sig nemlig sådan, at mere end 2 milliarder mennesker månedligt logger ind på Facebook, og når de endelig har platformen åben, ja, så bliver de i 2020 hængende i gennemsnitligt 38 minutter.

Og hvad endnu bedre er (hvis man altså som mig har SoMe-brillerne på): hver eneste brugerinteraktion på Facebook bliver logget. Hvad du klikker på, hvem du interagerer med, hvilke opslag du dvæler ved i dit News Feed inden du scroller videre. Alt! Det giver milliarder af datapunkter, som Facebooks algoritme og annonceleveringssystem kan arbejde ud fra – og det er altså guf, for SoMe-nørder som mig – og derfor også for virksomheder som dig, der gerne vil nå din målgruppe. Og fik jeg i øvrigt nævnt, at Facebook tilmed er en relativt billig kanal at annoncere på?

Hvis du er solgt og gerne vil ud over stepperne med en annonceindsats på Facebook, så er næste skridt at vælge et annoncesetup, der passer til lige netop din virksomhed og jeres temperament. Facebook giver dig to valgmuligheder: Det simple setup og det "avancerede" setup.

I dette blogindlæg Instagram for B2B: 5 trin til succes kan du læse mere om, hvad du bør have styr på, før du kaster dig over annoncering på Instagram.

Det simple setup

Du har sikkert bidt mærke i den – og måske også brugt den. Den blå promover-knap, som du finder på opslagene på din virksomhedsside. Knappen gør dig i stand til via ganske få klik at forlænge rækkevidden på dine opslag ved at sætte annoncekroner bag indsatsen. På bureausk kaldes dette også for et boost. Mange tror fejlagtigt, at dette er den eneste måde at annoncere på på Facebook. Det er det ikke! Men det er den mest simple måde forstået på den måde, at du direkte på det virksomhedsopslag, som du gerne vil promovere, kan trykke på promover-knappen og efter ganske få klik få dit indhold bredere ud.

Fordelen ved dette setup er, at det er simpelt og hurtigt. Og nogle gange behøver man bare ikke et kompliceret setup og alt for mange muligheder. Det kan i hvert fald være et fint sted at starte, hvis du er ny i annonceland og gerne vil opbygge lidt fortrolighed med Facebook som platform. Du går så til gengæld glip af en række valgmuligheder, når det kommer til målsætning (hvad din annoncelevering skal optimeres for), målretning (hvem der skal eksponeres for din annonce), placering af annoncen og budstrategier – og så kan du vigtigst af alt ikke lave såkaldte dark posts – altså rene annoncer som kun lever på Facebook som en annonce. Du kan kun give dit eksisterende indhold et boost.

Det ”avancerede” setup

Her arbejder du med annoncering inde i Facebooks annonceværktøj Annonceadministrator. Grunden til at jeg kalder dette setup for avanceret skyldes ikke, at det som sådan er meget sværere eller mere tidskrævende. Det skyldes snarere, at du, før du kan annoncere, skal oprette en Business Manager samt et annoncemodul, og jeg ved af erfaring, at mange oplever dette som en kæmpe barriere for at komme videre. MEN husk lige på, at der er tale om en engangsmanøvre for at få de fornødne værktøjer sat op. Der er tale om gratis værktøjer, stillet til rådighed af Facebook, og så får du oven i hatten som sagt en række ekstra muligheder, som du ikke har adgang til, hvis du gør brug af det simple setup:

  1. Du kan oprette såkaldte dark posts og stadigvæk booste indhold fra din virksomhedsside.

  2. Der er flere forskellige målsætningsmuligheder og annonceformater, for eksempel leadgenerering via annoncer med indbyggede formularer.

  3. Hvis du annoncerer via Annonceadministrator, kan du målrette dine annoncer mod flere målgrupper på én gang – og du kan endda optimere visningen, sådan at budgettet placeres ved den målgruppe, hvor du får mest for pengene. Ja, ja, nerd-talk, indeed. Men det er altså godt at skrive sig dette bag øret. Det kan du nemlig ikke, hvis du bruger promover-knappen.

  4. Derudover har du flere segmenteringsmuligheder. Du kan målrette dine annoncer mod folk, der tidligere har besøgt din hjemmeside eller som minder om dine eksisterende kunder, for blot at nævne et par eksempler. Og her bliver det i sandhed B2B-relevant, så skriv dig også lige dette bag øret.

  5. Du kan vælge, hvor dine annoncer skal placeres – og hvor de ikke skal placeres. Uden at gå for meget i detaljer kan jeg nemlig afsløre, at når du annoncerer på Facebook, så vises dine annoncer altså ikke udelukkende i Facebooks News Feed. De kan ligeledes blive vist på flere af Facebooks platforme såsom Messenger, på Facebook Marketplace, i Instream videoer på Facebook, ind i mellem stories på Instagram og Facebook, i Facebooks og Instagrams News Feed og på mange andre placeringer via det tilhørende Audience Network*.
    *Jeg tillader mig lige at knytte en forklaring til sidstnævnte: Audience Network er et off-Facebook, in-app annoncenetværk, der gør det muligt for virksomheder at forlænge rækkevidden på deres annoncer til også at omfatte mobilvisning på andre applikationer end Facebook samt på hjemmesider tilgået fra telefonen. For den Google Ads-kyndige kan man sige, at det fungerer som et display network.

  6. Du har flere muligheder for at styre dit budget, dine budstrategier og din kampagneperiode, når du arbejder i Annonceadministrator

  7. Du kan oprette flere annoncer (eller flere versioner af én annonce) under en kampagne. Det kan både være i form af A/B-tests eller være et spørgsmål om, at du har flere budskaber og kreativer, der skal ud at leve blandt din målgruppe på én og samme tid. Facebook sørger så automatisk for at vise den version, som skaber de bedste resultater ud fra den målsætning, som du har defineret.

  8.  Overblik! Overblik! OVERBLIK! Du får mulighed for at bevare det forkromede overblik, der gør det muligt for dig at lære af dine tidligere annonceindsatser, så du dermed er i stand til at optimere på dine kampagner fremadrettet.


Vælg det setup, der giver mening for dig og din virksomhed. Det ene setup er hverken mere eller mindre rigtigt at gøre brug af end det andet.

Det afhænger i sidste ende af, hvad du vil have ud af din annonceindsats på Facebook – og af din virksomheds behov og budget, din iver efter at lære og nørde og af dit engagement. Hvis du ligesom jeg er lun på det der avancerede setup, men endnu ikke har oprettet en Business Manager, så kan du finde en vejledning til dette her: Sådan opretter du en Facebook Business Manager.

Og hvis du mangler overblikket over, hvordan en Facebook-kampagne er bygget op i annoncemodulet i Business Manager, så kast dig over dette indlæg: Forstå Facebook-kampagnens tre niveauer i Annonceadministrator.

Vær lige opmærksom på, at ligegyldigt hvilket setup du vælger, så er der, når du kaster gyldne knaster efter et opslag, tale om annoncering. Det vil derfor fremgå af opslaget, som folk bliver eksponeret for, at det er et sponsoreret opslag.


Har du i øvrigt læst: Instagram: Sådan kommer du i gang med at annoncere i fem simple trin?

Webinar-optagelse: Facebook-annoncering

Er du blevet lun på idéen om annoncering på Facebook?

Vores webinar om annoncering på Facebook er desværre allerede blevet afholdt. Meeen, du kan heldigvis få fingrene i webinar-optagelsen!

Læs mere og få adgang til optagelsen

FB3_2-1