10 Excel-tips, enhver marketing-type bør kende

Arbejdet med kundelister, lead-opgørelser eller nyhedsbrevstatistik i Excel kan være frustrerende for enhver kommunikatør med en sproglig studentereksamen. Derfor giver vi dig her 10 uundværlige tips, som (måske) vil ændre dit forhold til regneark for altid.

Det er ikke nogen hemmelighed, at de fleste mennesker – måske især kommunikationsfolk – har et anstrengt forhold til Excel. Og antipatien er helt forståelig. Især hvis din primære kontaktflade med regnearksprogrammet er lange, uoverskuelige talrækker i din chefs månedlige økonomirapport.

Fjern dubletter

Hos Publico har vi da også groet adskillige grå hår gennem vores arbejde med alt fra kontaktlister til survey-data. Men Excel er altså ret genialt (jo, det er). Faktisk er der meget få begrænsninger for, hvad programmet kan hjælpe dig med, uanset om du bruger det til opgørelser, lister, udregninger eller noget helt fjerde.

Derfor har vi valgt at sammensætte en liste med de tips og genveje, vi mener, kommunikations- og marketingfolk bør kende.

Du skal læse listen af to årsager: For det første fordi du har skrevet ”Excel: Øvet bruger” i dit CV, og nu hænger du på den. For det andet fordi genvejene i guiden kan gøre nogle af dine daglige arbejdsopgaver lettere og måske endda sjovere. (Og har du, ligesom dette blogindlægs forfatter, en svaghed for storladne tv-serier, er den tredje årsag at finde i guidens visuelle eksempler).

OBS: Vi har taget udgangspunkt i en dansk version af Windows med Excel 2016:

Og hvad går de 10 tips så på?

  1. Tilpas cellernes bredde til indholdet
  2. Tilføj mere end én række eller kolonne
  3. Frys øverste række
  4. Fjern dubletter
  5. Fortsæt en serie automatisk
  6. Opdel tekst i kolonner
  7. Saml indholdet fra flere kolonner i én
  8. Gør dine data overskuelige med tabel-funktionen
  9. Sortér dine data med udsnitsværktøjet
  10. Funktionen TÆL.HVIS

Hent dine 10 Excel-tips her

Lær, hvordan du bruger funktionerne i Excel og gør dit daglige arbejde nemmere.

Hent de 10 tips her

Excel-tips til marketing-folk